Fake news

Kunne du lide bogen Lydfortællinger, vil Fake news også være noget for dig. Begge bøger har jeg skrevet sammen med mine sønner, Frederik May og Jonatan May, og det har været en stor fornøjelse. Vi er stolte og glade for de overordentlig fine anmeldelser, begge bøger har fået.

Fake news henvender sig til udskolingen, og eleverne præsenteres for en række fagbegreber, som gør dem i stand til at tilgå det komplekse nyhedsbillede kritisk, så de kan spotte, hvad der er fake, og hvad der er fakta, når de læser nyheder på nettet. Undervejs lærer de at analysere og vurdere nyheder med udgangspunkt i begreber som ekkokamre, trolling, cherry picking og confirmation bias.

Her er fokus på:

  • Fake news som genre
  • Beslægtede genrer, fx nyhedssatire
  • Baggrund for det ændrede nyhedsbillede.
  • Hvordan nyhedsartikler, rubrikker og tweets kan analyseres og vurderes
  • Fake news til den mundtlige prøve.

Og det er ikke engang løgn!

Læs uddrag

Forfatter Trine May er gået sammen med sine to sønner om at hjælpe de store elever til at navigere i en verden af fake news. Det slipper de rigtig godt fra. Bogen er overskuelig og berigende.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

”Fake news” af Trine, Frederik og Jonatan May en rammende og vigtig udgivelse.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

Trekløveret har skrevet en brugbar og tilgængelig bog, der på indsigtsfuld pædagogisk vis tager de store rødder med ind i de falske nyheders stormomsuste univers og præsenterer dem for grundlæggende begreber, der styrker dem i deres forståelse og kritiske forudsætninger for ikke at æde alle nyheder og meninger råt.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

I øvrigt vidner det korte prøveafsnit om en forfatter, der kender prøvens både skrevne og uskrevne regler. Der lires ikke af fra ministeriets hjemmeside, men overleveres reel erfaring. Det kan vi lide!

Janus NeumannFolkeskolen.dk