Om mig

Jeg har i over 20 år levet som freelance læremiddelforfatter og står bag nogle af de mest udbredte læremidler til danskfaget. 

Oprindelig uddannede jeg mig til lærer og var en glad og engageret lærer 16 år – de sidste fem i en kombination med ansættelse som danskkonsulent på CFU. Som lærer var jeg sulten efter mere viden, så sideløbende med mit arbejde tog jeg solide videreuddannelser fra bl.a. DPU i didaktik, læsning og børnelitteratur.

Min første bog til danskfaget, Fantastiske fortællinger, udkom i 2003 og med den fulgte utallige aktiviteter med kurser, oplæg, workshops, foredrag osv. Det greb om sig, så jeg var nødt til at tage en beslutning: Vil jeg være lærer? Eller vil jeg prøve at leve som freelancer? Jeg valgte det sidste.

Det er mange år – og mange udgivelser siden. Genreserien, som Fantastiske fortællinger blev startskuddet til, har samlet solgt over 100.000 eksemplarer. Og Fandango, som kom nogle år senere, over halvanden million fysiske bøger. Ret vildt!

I dag har jeg skrevet omkring 100 bøger til danskfaget, udviklet en digital nicheportal, skrevet utallige artikler til tidsskrifter, antologier osv., afholdt langt over 1000 kurser og udviklet min egen digitale platform, www.mayeriet.dk, med undervisningsideer til dansklærere.

Og jeg rødmer helt ved tanken om, at mine bøger har indbragt mig flere priser:

I 2005 fik jeg Gyldendals Undervisningsmiddelpris for Genreserien

I 2006 fik jeg Skolebibliotekarernes Børnebogspris for Genreserien

I 2013 fik jeg Gyldendals Læremiddelpris for Fandango.

I 2019 blev jeg sammen med mine sønner, Frederik og Jonatan, nomineret til Undervisningsministeriets Undervisningsmiddelpris for bogen Lydfortællinger. Vi fik kun en andenplads, men var stolte alligevel.

Jeg arbejder fortsat på nye, spændende projekter, og stakken af udgivne bøger stiger støt år for år. Snart er den er højere, end jeg selv er.