Ben i alle retninger

Min fagbog om moderne børne- og ungdomslitteratur.

Det er ikke en akademisk bog! Heller ikke en litteraturhistorie!

Det er en bog skrevet på kærlighed til den danske litteratur for børn og unge – og skrevet til alle dem, der deler min store passion for dette spændende hjørne af nationallitteraturen.

Jeg præsenterer et væld af forfattere og værker og tegner en karakteristik af de sidste ti års udgivelser, hvor børne- og ungdomslitteraturen er kendetegnet ved grænseløshed og mangfoldighed. Tendenser ridses op, udvalgte analytiske nedslag foretages, og der rundes af med et didaktisk efterskrift.

Læs uddrag

Rigtig god fagbog til dansklæreren, der ønsker et overskueligt, men ikke overfladisk værk om dansk børnelitteratur. Desuden er den noget så appetitlig som et forholdsvis teoretisk værk, der lukker og slukker med et praksisorienteret kapitel, der sender læseren ud af teksten og tilbage i klasseværelset. God stil.

Mikkel NordvigFolkeskolen.dk

En fremragende, dybdegående og fyldestgørende bog om den danske børnelitteraturs fødsel og udvikling. […] En bog ethvert bibliotek bør have stående.

Mette F. F DyreborgLektør

I det hele taget er der grund til at glædes over "Ben i alle retninger", som er en solid fagbog, og som indimellem tvinger én til at dykke ned i sit litteraturfaglige terminologiarkiv, men som ellers er en god og tilgængelig læseoplevelse, man bliver klogere af.

Mikkel NordvigFolkeskolen.dk

Dansk børnelitteratur fremstår hos Trine May som noget helt særligt, og bogens katalog af forfattere og illustratorer fortjener bestemt stor opmærksomhed.

Anna Karlskov SkyggebjergWeekendavisen