Book
et kursus

Mellemtrin

På opdagelse i tidens tekster for børn

Det enorme udbud af tekster, børn i dag er omgivet af, kalder på undervisning i, hvordan tekster kommunikerer vidt forskelligt, afhængigt af medie, genre og fremstillingsform. Og det kalder på strategier til, hvordan man som barn kan navigere i det mangfoldige tekst- og medielandskab.

Kurset inddrager således moderne tekster i mange afskygninger – tekster, der kommunikerer gennem henholdsvis skrift, billeder og lyd – eller i en kombination. Fokus er på moderne børnelitteratur, men også fag- og brugstekster indgår.

Hvad litteraturen angår, bliver du opdateret på nye undervisningsegnede romaner, billedbøger og graphic novels til mellemtrinnet. Tendenser ridses op, analytiske nedslag drøftes, og du går hjem med et grydeklart forløb til en af årets vigtigste romaner – et kreativt forløb, hvori der, udover at være fokus på den enkelte elevs oplevelse, også er indtænkt aktiviteter, der inddrager andre medier og udtryksformer. Endvidere får du inspiration til, hvordan du selv kan tilrettelægge værkforløb til din klasse.

Herefter skal det handle om fag- og brugstekster, og vi kommer omkring forskellige fremstillingsformer og multimodale udtryk, hvor eleven i undervisningen ikke blot skal være i modtagerrollen, men også selv fremstille tekster.

Det hele sker ud fra en undersøgende og kreativ tilgang, hvor eleverne får teksterne ‘i hænderne’ og skaber forskellige kreative produkter som led i deres undersøgelses- og fremstillingsproces.

andre kurser

Mellemtrin

Safari

Mellemtrin

Verdens bedste børnelitteratur

Mellemtrin

Gang i grammatik og fart på fremstillingsformer

Udskoling

Fra bogdropper til bingelæser

Indskoling

Leg med sprog og litteratur

Indskoling

Fremstillingsformer for begyndere