Læs! Læs! Læs!

Læs! Læs! Læs! er en serie til mellemtrinnet og udskolingen, der sætter fokus på elevernes selvstændige læsning. Her hyldes bogmediet, og hensigten er at fremme elevernes læseudvikling, -lyst og -engagement i en tid, hvor det hele går stærkt, og eleverne er omgivet af mange forskellige medier, men forhåbentlig stadig kan finde glæde ved at fordybe sig i en bog.

Seriens hovedfokus er at bygge bro mellem lærerens eksplicitte undervisning i læsestrategier og elevernes selvstændige læsning i forskellige, selvvalgte bøger.

I den enkelte elevs personlige læsescrapbog samles de bøger, eleven har læst, og her er et væld af appellerende aktiviteter, hvor eleven skriver, tegner, klipper og klistrer – aktiviteter, der sikrer kontinuitet og genremæssig alsidighed, og som medvirker til, at eleven får lyst til at kaste sig over flere bøger, engagere sig i dem og ikke mindst selv bliver opmærksom på egen læseudvikling.

Læs uddrag – 3. klasseLæs uddrag – 4. klasseLæs uddrag – 5. klasseLæs uddrag – 6.-7. klasse

Ganske enkelt et undervisningsmateriale, som enhver skole bør anskaffe sig, da det i den grad taler ind i vigtigheden af et undervise i læsning og som sidegevinst vil kunne få ‘lystlæsningens styrtblødning’ til at stilne af.

Birgitte SvenstrupLæsepædagogen

Materialet er godt tilrettelagt, så det virkelig skaber bro mellem teori og praksis. Jeg er begejstret over de mange detaljer i læsestrategierne, som forfatterne har formået at få med.

Jane Kinnberg ChristiansenLæsepædagogen

Læs! Læs! Læs! er et fantastisk og ambitiøst undervisningsmateriale, der burde stå et klassesæt af i enhver 4. klasse i det ganske land.

Birgitte LundgaardLæsepædagogen

Materialets ambition om at bygge bro mellem klassens fælles undervisning i læsning og elevernes selvstændige læsning i egne frilæsningsbøger indfries på fornemmeste vis.

Birgitte LundgaardLæsepædagogen