Kim Larsen – Kongen af pop

Jeg har været fan, siden jeg var 9, og første gang jeg oplevede Kim Larsen, var i 1975 i Aalborghallen sammen med min storebror, Lars.

At få lov at skrive en bog om Kongen af pop i Danmark har været en fornøjelse. Gennem tekster om Kim Larsen, sange af Kim Larsen og filmklip med Kim Larsen skal eleverne indkredse, hvem Kim Larsen var. Bogen præsenterer et udvalg af Kim Larsens sange, og viser hans enorme spændvidde – både hvad angår temaer og musikalsk udtryk, ligesom der er sange fra hele hans musikalske karriere.

I samtlige kapitler perspektiveres til ældre tekster af nogle af Kim Larsens litterære og musikalske forbilleder. Her møder eleverne tekster af bl.a. Tom Kristensen, Halfdan Rasmussen, Henrik Pontoppidan og Poul Henningsen.

Bogen er en del af serien Kongerækken, som indeholder en række bøger, der hver præsenterer en væsentlig kulturpersonlighed fra elevernes egen levetid.

Selv om hovedpersonen selv nok ville have betakket sig for de mange titler og bare ville kalde sig popsanger, så er jeg sikker på, at det ville have glædet den gamle hankat at se sit tekstunivers foldet ud for de store elever, som det gøres i denne bog: Med snilde, forståelse og stor respekt.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

Dens store forcer ligger funderet i to detaljer: For det første de mange QR-koder, der giver adgang til sange, interview, samtaler og musikvideoer. De gør bogen multimodal i dens anvendelse, og de mange opgaver til teksterne får nye dimensioner, fordi kunstarterne lyrik og musik smelter sammen i synæstetisk samspil.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

Denne bog er oplagt som klassesæt i udskolingen, og den kan være med til at forny ikke bare tekstvalget, men også brugen af tekster i udskolingen, der nogle gange kan bære lidt præg af gentagelser.

Janus NeumannFolkeskolen.dk