En stemme i mørket – om Sarah Engells forfatterskab

Sarah Engell er en af tidens mest markante stemmer i den danske ungdomslitteratur. Bogen giver et indblik i forfatterskabet og præsenterer Sarah Engell som romanforfatter, novelleforfatter og graphic novel-forfatter.

Eleverne går tæt på forfatterskabet og arbejder med teksterne gennem en række læse- og analysespots. De præsenteres endvidere for seks tendenser i den moderne, realistiske ungdomslitteratur, som alle er på spil i Sarah Engells forfatterskab. Der arbejdes med forskellige kreative aktiviteter, og eleverne skal bl.a. producere et råbedigt, blackout poetry, en story m.v.

Nedenfor kan du læse mere og finde arbejdsmark, videoer, lyd og inspiration til elevernes produktioner.

Læs mere

Det her materiale er let at gå til, og kvaliteten er i orden.

Alice Buchhave NørlemFolkeskolen.dk

Det er ret gennemtænkt, og i udvælgelsen af værkerne og omfanget af arbejdet med dem viser "En stemme i mørket" sin sande kraft. Det er et materiale, som passer ret godt på den virkelighed, dansklæreren står i.

Alice Buchhave NørlemFolkeskolen.dk

De to noveller, som materialet har med, er gribende, og opgaverne inviterer eleverne til at arbejde tekstnært og personligt med teksterne. Det er en svær kombi, for hvad syn’s du selv pom’frit-fælden ligger åben og klar lige ved siden af det sanselige, personlige arbejde med teksterne. Det balancerer "En stemme i mørket" ganske fint, så man i hvert fald får hjælp til at undgå privat snak forklædt som tekstarbejde.

Alice Buchhave NørlemFolkeskolen.dk

Man kommer vidt omkring i temaer og genrer, og der er derfor god grund til at kaste sig over Sarah Engell - og "En stemme i mørket" er en god ven at have med i arbejdet.

Alice Buchhave NørlemFolkeskolen.dk