Anders Matthesen – Kongen af comedy

Den her bog var virkelig sjov at lave. Den er første bog i en helt ny serie, jeg skriver i samarbejde  med mine sønner, Frederik og Jonatan.

Hver bog i serien præsenterer en konge inden for et kulturelt felt med relevans for danskfaget, og den første konge i serien er Anders Matthesen, Kongen af comedy.

Med bogen går eleverne tæt på udvalgte bits fra Matthesenss standupshows, og her tager de den retoriske værktøjskasse i brug. Fokus er på humorteori, sproglig og retorisk analyse.

Anders medvirker selv; dels i form af små filmklip, vi har lavet med ham, hvor han fortæller om sit arbejde – og dels i form af interviews, der kan læses i bogen.

Både mine sønner og jeg er kæmpefans af Anders Matthesen og har fulgt ham gennem hele hans karriere, så vi var alle tre en kende starstrucked, da vi flere gange mødtes med ham under bogens tilblivelse.

Læs uddrag

Jeg synes, det er fremragende, at May-kollektivet tør tage de store teorier ind i skolens ældste klasser, for det skaber fordybelse og, vigtigst af alt, viden. Vi vil have mere viden.

Janus NeumannFolkeskolen.dk

Der kan og bør siges meget rosende om bogen. Den hiver elevernes begrebsverden op på højt niveau gennem komikker og figurer, som mange af dem kender og griner af. Undervisning er god, når man griner sammen. Her anvendes begreber, som kan bringes tværfagligt i spil, og som rækker langt ind i danskfaget.

Janus NeumannFolkeskolen.dk