Verdens bedste børnelitteratur

– en dag fuld af god børnelitteratur og kreative aktiviteter

Om

Kursusdagen sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur, som jo nærmest overgår sig selv i disse år.

Du præsenteres for en række markante udgivelser med masser af undervisningspotentiale, og du får selvfølgelig inspiration og konkrete ideer til, hvordan de kan indgå i klassens litteraturarbejde.

Her er fokus på en undersøgende tilgang, hvor eleverne får litteraturen ‘i hænderne’ og slipper fantasien løs i fremstilling af alternative personkarakteristikker, 3D-kompositionsanalyser og andre skabende aktiviteter – uden dog at gå på kompromis med høj faglighed, så eleverne rent faktisk bliver skarpere litteraturlæsere. Vi afprøver nogle af ideerne på kurset, så medbring gerne lim og saks.

Kursets tekstrepertoire er alsidigt, og vi kommer i løbet af dagen omkring både rent tekstbaserede nyere børneromaner som Mester Ester, den rørende, multimodale Tove Ditlevsen-biografi, Tove – en lille digter og den anmelderroste graphic novel Fiskepigen. Du får bud på, hvordan du kan stilladsere elevernes læsning af værker, der består af ren tekst – og af værker, hvor mange modaliteter er med til at kommunikere den historie, der fortælles.

Endvidere får du forskellige ideer til aktiviteter, som du, uafhængig af klassens litteraturarbejde, kan sætte i spil med henblik på at udvikle elevernes sprog. Også her afprøver vi ideer i praksis og eksperimenterer med aktiviteter som Blackout Poetry, ligesom vi prøver at tænde for metaformaskinen.

Den sidste time giver vi ordet til forfatter Kathrine Assels, der er en af de vigtigste stemmer i den danske børnelitteratur lige nu. Hun vandt sidste år Kulturministeriets forfatterpris for børnelitteratur for romanen Mester Ester, og i 2018 var hun nomineret til samme pris for det multimodale værk Når månen er en højttaler.

Tid og sted

30. november 2021 kl. 9-16

Sted: Admiral Hotel, København

Pris: 1695,-

Tilmeld