På opdagelse i tidens tekster

– fra børnebøger til BREAKING news

OM

Det enorme udbud af tekster, børn i dag er omgivet af, kalder på undervisning i, hvordan tekster kommunikerer vidt forskelligt, afhængigt af medie, genre og teksttype. Og det kalder på strategier til, hvordan man som barn kan navigere i det mangfoldige tekst- og medielandskab.

Kurset har fokus på moderne tekster i mange afskygninger – og vi bevæger os rundt i alle tre tekstkatagorier, som er formuleret i Fælles Mål: Litteratur og andre æstetiske tekster, fag- og brugstekster – med vægt på førstnævnte.

Afsættet er en undersøgende, kreativ og samarbejdende tilgang med fokus på den enkelte elevs indlevelse i og oplevelse, undersøgelse og fortolkning af tidens tekster.

Også medietekster indgår i forskellige genrer – lige fra fra breakingbjælker til lydfortællinger.

Vi kommer endvidere ind på, hvordan arbejdet med sprog og grammatik kan indgå i undervisningen på en funktionel måde, så eleverne har forståelsen med, frem for at udfylde skemaer eller lære mærkelige remser og tommelfingerregler, der sjældent er driftsikre.

Du får et gratis eksemplar af den nye, flotte bog, Safari, – På opdagelse i tidens tekster, som er første udgivelse i det helt nye dansksystem af samme navn, ligesom du også begaves med et eksemplar af en spritny bog om og af Stian Hole – en af verdens allerstørste billedbogsskabere. Hverdagene er de dage, som kommer næsten hver dag hedder bogen, og den kan du godt glæde dig til.

Den sidste time giver vi ordet til mesteren, Stian Hole, selv. Han vil fortælle om sit arbejde med at skabe et enestående udtryk i både ord og billeder – et udtryk, han har høstet utallige priser for, og som har bevæget både børn og voksne over det meste af kloden.

Tid og sted

29. november 2022 kl. 9-16

Sted: Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek, København

Pris: 1.695,-

Tilmeld