På opdagelse i tidens tekster

– fra skønlitteratur til streetfoto, podcast og reklamer

OM

Det enorme udbud af tekster, børn i dag er omgivet af, kalder på undervisning i, hvordan tekster kommunikerer vidt forskelligt, afhængigt af medie, genre og fremstillingsform. Og det kalder på strategier til, hvordan man som barn kan navigere i det mangfoldige tekst- og medielandskab.

Kurset har fokus på moderne tekster i mange afskygninger, og vi sætter især spot på litteratur og andre æstetiske tekster og brugstekster.

Du bliver opdateret på nye gode skønlitterære tekster i både roman- og novelleformat – tekster, skrevet af forfattere, der udviser stor lyst til at eksperimentere og lege med både form og indhold. Selvfølgelig får du også bud på, hvordan teksterne kan indgå i undervisningen. Det sker ud fra en undersøgende og kreativ tilgang, hvor fokus er på den enkelte elevs oplevelse, indlevelse, undersøgelse og fortolkning af teksten. Her får eleverne litteraturen ‘i hænderne’ og skaber forskellige kreative produkter som led i deres undersøgelsesproces.

Også andre genrer og medier som podcast og streetfoto indgår. I arbejdet med podcast kommer vi ind på den populære true crime-genre, hvor det, der kan synes abstrakt i litteraturen, pludselig bliver helt konkret. Og hvad angår foto undersøger vi, hvordan dygtige streetfotografer fortæller historier med både humor, teknisk snilde og masser af fotografiske virkemidler.

Endelig ser vi på forskellige brugstekster – lige fra slikreklamer til indkøbslister.

Den sidste time giver vi ordet til forfatter Mette Vedsø, der bl.a. vil fortælle om sin nye mellemtrinsroman, Banan.

Du får et gratis eksemplar af den nye, flotte bog, SAFARI – På opdagelse i tidens tekster, til 4. klasse, som er en del af det helt nye dansksystem af samme navn, ligesom du også begaves med et eksemplar af Mette Vedsøs roman Banan.

Tid og sted

28. november 2023 kl. 9-16.

Sted: Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek, København

Pris: 1.695 + moms.

Tilmeld