Leg med sprog og litteratur

Om

På kurset er den moderne børnelitteratur og leg med sprog i fokus, og du får du masser af inspiration til, hvordan det hele kan indgå i undervisningen.

Hvad litteraturen angår, præsenteres du for undervisningsegnede skønlitterære titler, og du får konkrete ideer til, hvordan I kan arbejde med værkerne i klassen ud fra en legende og kreativ tilgang, hvor klassens elever går i dialog med hinanden og hopper med på de ideer, forfatteren/tegneren har fundet på.

Og på den baggrund undersøger klassen værkernes personer, plot, sprog og tema.
Det sker gennem varierede og kreative aktiviteter med blyant, papir, farver, saks, lim, skærm og krop.

Altsammen aktiviteter, der hjælper den enkelte elev til at opleve en fortælling, indleve sig i den, undersøge den og opfatte den som litteratur – altså fortolke den.

Vi kommer også ind på forskellige sprogaktiviteter. Bl.a. får du inspiration til, hvordan klassen kan arbejde med de 120 ord. Det sker med afsæt i Marianne Iben Hansens mesterværk
Hele herligheden – 120 rim om 120 ord om 120 ting mellem himmel og jord.

Vi slutter dagen med et besøg af Marianne Iben Hansen selv. Mon ikke hun, udover at fortælle om Hele herligheden, vil fyre op under os og inddrage os i sine sproglige eksperimenter med sin sædvanlige begejstring og energi?

Tid og sted

28. november 2022 kl. 9-16.

Sted: Den Sorte Diamant, Det Kgl. Bibliotek, København

Pris: 1.695,-

Tilmeld