Verdens bedste børnelitteratur

Om

Kursusdagen sætter spot på cremen af dansk børnelitteratur, som jo nærmest overgår sig selv i disse år.

Du præsenteres for en række markante udgivelser med masser af undervisningspotentiale, og du får selvfølgelig inspiration og konkrete ideer til, hvordan de kan indgå i klassens litteraturarbejde.

Her er fokus på en undersøgende tilgang, hvor eleverne får litteraturen ‘i hænderne’ og slipper fantasien løs i skabende aktiviteter – uden dog at gå på kompromis med høj faglighed.

Vi afprøver nogle af ideerne på kurset, så medbring gerne lim og saks.

Kursets tekstrepertoire er alsidigt, og vi kommer i løbet af dagen omkring både rent tekstbaserede nyere børneromaner, billedbøger og beretninger, og du får bud på, hvordan du kan stilladsere elevernes læsning af værker, der består af ren tekst – og af værker, hvor mange modaliteter er med til at kommunikere den historie, der fortælles.

Endvidere får du forskellige ideer til aktiviteter, som du, uafhængig af klassens litteraturarbejde, kan sætte i spil med henblik på at udvikle elevernes sprog. Også her afprøver vi ideer i praksis og eksperimenterer med aktiviteter som Blackout Poetry, ligesom vi prøver at tænde for metaformaskinen.

Booking

Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret. Så finder vi en løsning, der passer til dine behov.

EmailRing