KONGERÆKKEN

– vigtige kulturpersonligheder i udskolingens danskfag

Om

Med afsæt i en helt ny serie til udskolingen, får du ideer til, hvordan Kongen af pop, Kim Larsen og Kongen af comedy, Anders Matthesen kan indgå i fokuserede forløb i dansk.

Kim Larsen
Kim Larsen har gennem fem årtier samlet danskere i alle aldre og fra alle samfundslag, men hvem var han, og hvad var det, han kunne?

Det skal eleverne forsøge at finde ud af ved at lytte til et udvalg af hans sange, grupperet i kategorierne Fribytterdrømme, Drømmere og dropouts, Samfundsrevseren og En slags salmer.

Gennem sange og filmklip skal de forsøge at indkredse, hvilken kunstner Kim Larsen var – selv om han dog aldrig selv opfattede sig som kunstner; manden, der gennem hele sit liv formåede at bevare sin integritet og være helt sin egen.

Undervejs perspektiverer de Kim Larsens sange til nogle af hans egne litterære forbilleder som Tom Kristensen, Henrik Pontoppidan, Martin Andersen Nexø, Halfdan Rasmussen og Poul Henningsen, for selv om de gamle forfatteres tekster og Kim Larsens sange selvfølgelig er meget forskellige, er der alligevel fællestræk og genkommende motiver at spore.

Anders Matthesen
Anders Matthesen har gennem sin karriere bredt sig ud over genrer som stand up, film, teater, radio, musik og litteratur.

Genrerne er ikke langt fra hinanden, men beslægtede, for et fællestræk i hele produktionen er hans koncise sprog og hans raffinerede måde at levere et budskab på.

Med eksempler fra hans bagkatalog præsenteres bud på, hvordan stand up kan indgå i danskundervisningen i et forløb, der med afsæt i humorteori, kommer omkring retorisk og sproglig analyse af dele af hans værk.

Varighed: tre timer. Du kan også vælge et kursus om kun én af kongerne, ligesom du kan kombinere kurset med et indslag om moderne ungdomslitteratur, så det bliver et sekstimers kursus.

Booking

Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret. Så finder vi en løsning, der passer til dine behov.

EmailRing