Kom og læs litteratur

Om

Kurset præsenterer det helt nye litteratursystem til indskolingen, Kom og læs litteratur.

Systemet tilbyder en ny tilgang til litteraturarbejdet, hvor eleverne skal opleve, indleve sig i, undersøge og fortolke litteratur på en legende, engagerende og kreativ måde. De skal rappe, klippe, folde, klistre, fotografere og meget mere, og det hele samles i den enkelte elevs egen scrapbog.

Selv om Fortolkning er omdrejningspunktet, inddrages også kompetenceområderne Fremstilling og Kommunikation, hvor det er relevant. Eleverne skal således ikke kun være i modtagerrollen, men i høj grad også være producenter af skrift, billeder og lyd, ligesom de gennem hele forløbet skal indgå i samtaler og drøftelser i både klassen, i grupper og i makkerpar – som led i deres fortolkningsproces.

Indimellem skal eleverne i det innovative hjørne – også kaldet Fantasilaboratoriet. Her har de mulighed for at tænke anderledes, se verden på nye måder og få nye ideer.

Eleverne præsenteres med systemet for moderne børnelitteratur, skabt af nogle af tidens allerstørste forfattere og billedskabere. Og med elevens egen scrapbog ved hånden lægges der vægt på den enkelte elevs personlige oplevelse af de værker, der arbejdes med. Oplevelser, der dog altid drøftes med andre i klassens fortolkningsfællesskab.

Kom og læs litteratur retter sig mod 1. og 2. klasse, og systemet til hvert af de to klassetrin består af en scrapbog, en vejledning og en i-bog, der giver adgang til de fem værker, som eleverne skal arbejde med på hvert trin.

Varighed: tre eller seks timer efter eget valg.

Booking

Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret. Så finder vi en løsning, der passer til dine behov.

EmailRing