Læs! Læs! Læs!

Læs! Læs! Læs! er en serie til mellemtrinnet, der sætter fokus på elevernes selvstændige læsning. Her hyldes bogmediet, og hensigten er at fremme elevernes læseudvikling, -lyst og -engagement i en tid, hvor det hele går stærkt, og eleverne er omgivet af mange forskellige medier, men forhåbentlig stadig kan finde glæde ved at fordybe sig i en bog.

Seriens hovedfokus er at bygge bro mellem lærerens eksplicitte undervisning i læsestrategier og elevernes selvstændige læsning i forskellige, selvvalgte bøger.

I den enkelte elevs personlige læsescrapbog samles de bøger, eleven har læst, og her er et væld af appellerende aktiviteter, hvor eleven skriver, tegner, klipper og klistrer – aktiviteter, der sikrer kontinuitet og genremæssig alsidighed, og som medvirker til, at eleven får lyst til at kaste sig over flere bøger, engagere sig i dem og ikke mindst selv bliver opmærksom på egen læseudvikling.

Læs uddrag – 3. klasseLæs uddrag – 4. klasseLæs uddrag – 5. klasse
http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2019/03/laes5.jpg http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2019/03/laes5.jpg
http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2018/05/laes_31.jpg http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2018/05/laes_31.jpg
http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2018/05/laes_42.jpg http://www.trinemay.dk/wp-content/uploads/2018/05/laes_42.jpg

Materialet er godt tilrettelagt, så det virkelig skaber bro mellem teori og praksis. Jeg er begejstret over de mange detaljer i læsestrategierne, som forfatterne har formået at få med.

Jane Kinnberg ChristiansenLæsepædagogen

Læs! Læs! Læs! er et fantastisk og ambitiøst undervisningsmateriale, der burde stå et klassesæt af i enhver 4. klasse i det ganske land.

Birgitte LundgaardLæsepædagogen

Materialets ambition om at bygge bro mellem klassens fælles undervisning i læsning og elevernes selvstændige læsning i egne frilæsningsbøger indfries på fornemmeste vis.

Birgitte LundgaardLæsepædagogen