Forrygende fortællinger og fængslende fagtekster

– her medvirker også Anders Matthesen

Om

Kurset har multimodalitet som omdrejningspunkt, og fænomenet vinkles fra tre sider:

Visuelle fortællinger
Der er de senere år udkommet en perlerække af fiktive udgivelser for de 9-12-årige, hvor billeder og skrift blander sig med hinanden på alternative måder. Vi kommer ind på, hvad en billedbog, en tegneserie og en graphic novel er, og hvordan de tre formater forenes i spændende hybrider, der stiller store krav til læserens multimodale kompetence – og ikke mindst får du konkrete ideer til, hvordan moderne visuelle fortællinger kan indgå i fokuserede forløb i undervisningen.

Fagtekster
Herefter vender vi blikket mod fagtekster, og især den biografiske genre, som er både relevant, udbytterig og handy at arbejde med på mellemtrinnet. Her indgår både læsning og fremstilling af fagtekster – og også her får du konkrete ideer til din undervisning.

Innovation i dansk
Endelig præsenteres bud på, hvordan vi kan udvikle elevernes innovative og entreprenante kompetencer i forløb, hvor de kan arbejde med nogle af de kreative tankeprocesser, der knytter sig til det at turde og kunne skabe forandring og innovation, samtidig med at de udvikler kompetencer indenfor danskfaglige områder som multimodalitet, faglig læsning, interview og kommunikation.

Den sidste time medvirker Anders Matthesen, der om nogen har beriget os med anderledes fortællinger i utallige former som stand up, hørespil, teater – og nok mest relevant her – børnebogen Ternet Ninja, der er på vej til at blive filmatiseret. Han vil i samtale med Trine May fortælle om sit arbejde.

Du får et gratisk eksemplar af den helt nye bog Tænk Saks Papir – Innovation i dansk, som jeg har skrevet sammen med Susanne Arne-Hansen.

Tid og sted

Den 13. november 2018, kl. 9-16
Dansk Arkitektur Center, København
Pris: 1595,-

Tilmeld