Anders Matthesen i udskolingens danskfag

Om

Med afsæt i en helt ny bog til udskolingen, får du ideer til, hvordan Kongen af dansk comedy, Anders Matthesen og hans imponerende produktion kan indgå i et fokuseret forløb i dansk.

Anders Matthesen har gennem sin karriere bredt sig ud over genrer som stand up, film, teater, radio, musik og litteratur. Genrerne er ikke langt fra hinanden, men beslægtede, for et fællestræk i hele produktionen er hans koncise sprog og hans raffinerede måde at levere et budskab på. Med eksempler fra hans bagkatalog præsenteres bud på, hvordan stand up kan indgå i danskundervisningen i et forløb, der med afsæt i humorteori, kommer omkring retorisk og sproglig analyse af dele af hans værk.

Vi ser også på, hvordan en ternet ninja kan få selv drenge til at læse og piger til at grine, og vi drøfter, hvad det er, Matthesen kan, siden næsten en million danskere – børn som voksne – valfarter i biffen for at se hans film. Også forløbene til Ternet Ninja vinkles analytisk fra et humorteoretisk, retorisk og moralfilosofisk perspektiv og er dermed et anderledes bud end traditionel tekst- og filmanalyse.

Kongerækken er en ny bogserie til udskolingen. Hver bog sætter fokus på en kulturpersonlighed, der som en konge inden for sit felt rager op over alle andre. Bogen om Anders Matthesen er den første udgivelse i serien.

Varighed: 3 timer.

Booking

Kontakt mig endelig, hvis du er interesseret. Så finder vi en løsning, der passer til dine behov.

EmailRing